Cristalizare

Cristalizare Bucuresti
Tehnica de cristalizare pentru orice tip de piatra: marmura, granit, travertin

Cristalizarea este una dintre operatiunile ce se pot realiza asupra pietrei naturale, pentru a-i conferi stralucire si rezistenta in timp. Marmura, granitul, travertinul si alte pietre sunt utilizate de multa vreme la infrumusetarea locuintelor, cladirilor publice si monumentelor. Odata cu trecerea timpului sau din cauza uzurii intense, suprafetele din piatra naturala isi pot pierde luciul, sau se pot deteriora vizibil.

In asemenea situatii este de recomandat sa apelezi la servicii de cristalizare piatra naturala, oferite de o firma profesionala, pentru refacerea luciului si a conferirii rezistentei suprafetei din piatra. Cristalizarea este un proces eficient, ce se realizeaza intr-un timp scurt si are rezultate vizibile imediat. Aceasta tehnica se foloseste pentru conferirea luciului si rezistentei multor tipuri de roca, dar in special marmurei.

Cum se realizeaza cristalizarea?

Operatiunea de cristalizare se realizeaza numai de catre o echipa cu experienta, ce detine aparatura si substantele necesare pentru realizarea unei asemenea lucrari. Sunt folosite substante sub forma de pulberi sau lichid (fluorosilicati, acid oxalic), ce sunt aplicate si frecate pe piatra cu ajutorul unui aparat de tip monodisc, echipat cu paduri speciale din lana de otel. In acest fel se poate garanta o distribuire uniforma.

Cristalizarea este un proces fizico-chimic de conferire a luciului si a rezistentei suprafetelor din piatra.

In urma aplicarii acidului oxalic pe o suprafata din marmura, are loc o reactie chimica ireversibila de transformare a carbonatului de calciu de la suprafata in cristale de oxalat de calciu. Acest lucru confera noi proprietati suprafetei de piatra si sta la baza tehnicii de cristalizare. Suprafata astfel cristalizata poate conferi de asemenea, protectie la zgarieturi usoare, substante acide sau la o uzura fizica de nivel mediu. Lustruirea cu acid oxalic este o tehnica moderna de cristalizare, ce se preteaza marmurei, datorita faptului ca reproduce tehnologia de lustruire a acestei pietre, in fabricile dotate cu linii de polish (lustruire).

Pentru o cristalizare eficienta sunt necesare anumite pregatiri ale suprafetei asupra careia se  doreste efectuarea lucrarilor. Suprafata trebuie sa fie plana, uscata si fara reziduuri. De aceea procesul de cristalizare este recomandat a se efecuta dupa slefuirea mecanica, si spalarea suprafetei, pentru a indeparta defectele si impuritatile. In urma cristalizarii se obtin luciul si nivelul de rigiditate dorite. Principalele avantaje ale acestei tehnici sunt:

  • Obtinerea unui luciu aspectuos
  • Rezistenta la acizi
  • Rezistenta la uzura fizica de nivel mediu
  • Rigiditate sporita
  • Impiedicarea penetrarii lichidelor
  • Protectia suprafatei de microabraziuni

In functie de cerintele clientului si particularitatile pardoselilor se poate opta doar pentru o parte dintre aceste operatiuni. Bineinteles ca, pentru un efect de durata, recomandam realizarea unui serviciu complet de curatare. Ia legatura cu noi pentru a ne spune ce tip de pardoseala detii si care este suprafata acesteia.

De asemenea, ne deplasam la domiciliul tau pentru a evalua la fata locului gradul de deteriorare al pietrei si etapele necesare in procesul de cristalizare.

Conteaza pe ajutorul oferit de profesionisti pentru a beneficia de cel mai eficient serviciu de cristalizare piatra!

Master Stone Clean este o companie cu experienta si prestigiu pe piata furnizorilor de servicii de slefuire si reconditionare piatra naturala. Aceasta ofera o gama completa de servicii pentru orice fel de client, care detine sau administreaza imobile ce contin suprafete din piatra. Dotata cu cea mai noua aparatura si cele mai noi tehnici de tratare a pietrei, echipa de profesionisti a acestei companii poate realiza lucrari complexe, cu rezultate eficiente si durabile.

Orice tip de piatra folosit in constructii si design de locuinte trebuie sa fie ingrijit periodic, pentru a preveni daunele estetice si structurale. Companiile sau institutiile publice apeleaza constant la servicii de mentenanta si de curatare a pietrei naturale. Acolo unde traficul este intens, apare si uzura suprafetelor din piatra naturala.

Diferitele tehnici de reconditionare a pietrei realizate de catre companii specializate si-au demonstrat eficacitatea. In ultima vreme si persoanele care detin locuinte cu suprafete placate cu marmura sau alte roci, apeleaza cu incredere la astfel de firme.

Cristalizare
Serviciul de cristalizare este accesibil si se realizeaza in functie de cerintele fiecarui client si de particularitatile suprafetei din piatra. Se efectueaza toate etapele necesare pentru ca pardoseala, blatul sau orice alta intindere din piatra sa isi recapete stralucirea si rezistenta in timp. Cel mai bun tratament pentru piatra naturala este acela de a preveni aparitia unor deteriorari serioase. Solutia la aceste probleme sta in utilizarea adecvata a diferitelor substante, ce conferea noi proprietati materialului si pot reda aspectul consacrat al pietrei.
Contacteaza-ne acum pentru o oferta personalizata si gratuita!
Apeleaza astfel cu incredere la serviciul de cristalizare piatra naturala oferit de Master Stone Clean, pentru a te bucura cat mai mult de o suprafata rezistenta si aspectuoasa. Confera-i pietrei naturale o stralucire fara pereche si o viata indelungata cu ajutorul unor servicii profesionale.