Curatare – decapare

Curatare Piatra
Procesul de curatare si decapare pentru orice tip de piatra: marmura, granit, mozaic, travertin

Piatra naturala este un material folosit din cele mai vechi timpuri si va continua sa fie utilizat datorita proprietatilor sale unice. Fie ca este vorba despre marmura, granit, mozaic sau travertin, piatra va conferi cladirilor un aer aparte, de rafinament si robustete. Insa cu toate ca este un material rezistent si piatra poate suferi deteriorari din diferite motive. Exista mai multe proceduri eficiente care pot indeparta daunele suferite in timp. Una dintre acestea este curatarea sau decaparea pietrei naturale.

Atunci cand doresti sa cureti o suprafata de piatra de resturile de chit deteriorat, de impermeabilizant, de silicon, rugina sau de lacul de la suprafata, trebuie sa apelezi la ajutorul oferit de profesionisti in curatarea pietrei naturale. Curatarea pietrei reprezinta o etapa esentiala in redarea stralucirii initiale a materialului.

Cum se realizeaza curatarea / decaparea?

Acest proces este realizat de un specialist, care aplica pe piatra diferiti solventi si detergenti ce ajuta la dizolvarea si curatarea elementelor aplicate pe suprafata. De exemplu, daca se doreste eliminarea unor urme de chit sau de silicon intarit, se aplica un strat de detergent necaustic, care reuseste sa inmoaie majoritatea substantelor folosite la impermeabilizarea suprafetelor din piatra.

Detergentul este aplicat gradual si se lasa sa actioneze timp de treizeci de minute asupra resturilor de pe suprafata. In acest timp, detergentul trebuie agitat cu un burete special, pentru a nu se usca si a se intari. Pentru suprafetele deteriorate, de mari dimensiuni, se lucreaza pe portiuni de pana la cinci metri patrati, pentru a se asigura ca detergentul nu se va intari. Dupa ce actioneaza, detergentul este apoi indepartat cu o racleta sau un burete uscat.

Pentru urmele mai profunde si mai persistente, cum ar fi urmele de adezivi, sau reziduurile de saruri se foloseste un decapant cu actiune mai puternica. In functie de nivelul de impuritati de la suprafata, decapantul se dilueaza cu apa in diferite proportii. Amestecul se aplica pe suprafata si se intinde cu ajutorul unui burete sau a unei lavete din microfibre si se lasa sa actioneze cateva minute. Important este ca suprafata sa ramana mereu umeda, astfel incat solutia sa actioneze continuu si sa nu se usuce.

La final se curata mecanic ultimele reziduuri si se spala suprafata cu apa curata. In acest fel se realizeaza operatiunea de decaparare. Aplicarea selectiva a solutiilor de catre profesionisti poate readuce estetica initiala a pietrei, sau poate oferi posibilitatea de a utiliza o noua solutie de impermeabilizare sau de cristalizare. Solventii utilizati pot indeparta eficient, dupa un timp de actionare urmatoarele reziduuri sau substante:

  • Lac de suprafata
  • Adezivi
  • Uleiuri
  • Chit si silicon intarit
  • Urme de var
  • Urme de rugina
  • Reziduuri de saruri sau eflorescente

In functie de cerintele clientului si particularitatile pardoselilor se poate opta doar pentru o parte dintre aceste operatiuni. Bineinteles ca, pentru un efect de durata, recomandam realizarea unui serviciu complet de curatare. Ia legatura cu noi pentru a ne spune ce tip de pardoseala detii si care este suprafata acesteia.

De asemenea, ne deplasam la domiciliul tau pentru a evalua la fata locului gradul de deteriorare al pietrei si etapele necesare in procesul de curatare sau decapare.

Alege ajutorul unor profesionisti atunci cand doresti sa beneficiezi de o treaba bine facuta!

Apelarea la ajutorul unei firme ce se ocupa de curatarea pietrei naturale reprezinta cea mai eficienta solutie pentru tratarea suprafetelor alcatuite din acest material. Procesul necesita o anumita indemanare si experienta in aplicarea diferitilor solventi sau detergenti pentru a indeparta reziduurile nedorite. Master Stone Clean este o companie specializata in oferirea de servicii de calitate pentru tratarea pietrei naturale.

Piatra va avea parte de cel mai bun tratament de indepartare a resturilor nedorite sau a lacurilor de impermeabilizare. Echipa dispune de experienta, de echipamente adecvate, precum si de rabdarea necesara pentru a garanta cel mai bun rezultat.

De la evaluarea defectelor de suprafata, curatarea pietrei si pana la ultimile retusuri, profesionalismul se va vedea in fiecare actiune si mai ales in rezultatul final.

CURATARE - DECAPARE
Piatra va avea parte de cel mai bun tratament de indepartare a resturilor nedorite sau a lacurilor de impermeabilizare. Echipa dispune de experienta, de echipamente adecvate, precum si de rabdarea necesara pentru a garanta cel mai bun rezultat. De la evaluarea defectelor de suprafata, curatarea pietrei si pana la ultimile retusuri, profesionalismul se va vedea in fiecare actiune si mai ales in rezultatul final.
Confera-i pietrei naturale cel mai bun tratament de curatare!
Curatarea se realizeaza atunci cand observi ca pardoselile, blaturile sau alte suprafete din piatra prezinta urme de uzura sau de resturi de substante ce dauneaza aspectului si functionalitatii acestui material. Decaparea si indepartarea reziduurilor de suprafata reprezinta o etapa importanta si in procesul de lustruire al pietrei naturale.

Daca doresti sa indepartezi reziduurile de pe suprafetele din piatra naturala, e timpul pentru un tratament de curatare piatra, realizat de catre profesionisti. Apeleaza cu incredere la ajutorul acordat de Master Stone Clean si bucura-te de rezultate de durata!