Impermeabilizare

Lacuire piatra
Tehnica de impermeabilizare a tuturor tipurilor de piatra

Impermeabilizarea este o tehnica aplicata pietrei naturale pentru a o proteja de patrunderea lichidelor. In functie de natura lor, unele lichide pot deteriora piatra, fie prin patare, sau deteriorare acida. Piatra naturala sub toate formele sale necesita grija din partea noastra, pentru a-si pastra cat mai mult calitatile. Exista mai multe operatiuni care reusesc cu succes sa revitalizeze piatra si sa-i readuca frumusetea ce i-a fost oferita de natura. Una dintre acestea este impermeabilizarea, procedura ce ofera protectie indelungata suprafetelor din piatra naturala.

Aceasta tehnica este realizata de catre firme specializate in tratarea si reconditionarea pietrei. Este un tratament fizico-chimic ce asigura impermeabilizarea totala sau partiala a tipurilor de piatra naturala. Se utilizeaza ceara sau lac pentru a acoperi porozitatea materialului si a preveni patrunderea apei sau a altor lichide. Tehnica se poate utiliza pe orice tip de piatra si pe orice suprafata interioara sau exterioara.

Cum se realizeaza procesul de impermeabilizare

Impermeabilizarea este un proces etapizat, care necesita expertiza si substante aplicate intr-un mod adecvat de catre personal special pregatit. La inceput trebuie asigurata curatarea si uscarea suprafetei pe care se doreste aplicat impermeabilizantul. Specialistii in tratarea pietrei naturale vor evalua suprafata pentru a vedea daca mai are nevoie de slefuire sau de alte tratamente, apoi vor recomanda tipul de impermeabilizant ce trebuie folosit.

In functie de caracteristicile fiecarei suprafete din piatra se utilizeaza diferite tipuri de substante impermeabilizante: pentru roci de culoare deschisa, sau de culoare inchisa, pentru suprafete lustruite, sau mate, pentru suprafete aflate la exterior, sau pentru cele din interior, cu impermeabilizanti care actioneaza in profunzime, sau superficial.

Dupa uscarea suprafetei de tratat, se aplica prin pulverizare sau cu pensula ceara sau lacul de protectie cu efect de impermeabilizare. Pentru intinderea substantei de impermeabilizare pe suprafata pietrei se foloseste un burete sau o laveta. Acest fapt mai poate spori si luciul de la suprafata. Se lasa ca solutia sa actioneze, apoi se poate aplica al doilea strat dupa aproximativ o ora, sau conform specificatiilor producatorului solutiei aplicate.

Se pot aplica mai multe straturi de impermeabilizant in functie de cerintele fiecarei suprafete din piatra si pana se observa ca suprafata nu mai absoarbe deloc impermeabilizant. Solutia trebuie lasata sa se usuce de la cateva ore pana la 24 de ore. Se poate testa si cu cateva picaturi de apa, pentru a se vedea daca aceasta este absorbita. La final suprafata obitine stratul proctector, care o va feri de patrunderea lichidelor.

In functie de cerintele clientului si particularitatile pardoselilor se poate opta doar pentru o parte dintre aceste operatiuni. Bineinteles ca, pentru un efect de durata, recomandam realizarea unui serviciu complet de curatare. Ia legatura cu noi pentru a ne spune ce tip de pardoseala detii si care este suprafata acesteia.

De asemenea, ne deplasam la domiciliul tau pentru a evalua la fata locului gradul de deteriorare al pietrei si etapele necesare in procesul de impermeabilizare.

Apeleaza la ajutorul oferit de profesionisti, pentru un proces de impermeabilizare piatra cu rezultate durabile!

Atunci cand piatra naturala are nevoie de ingrijire, cea mai buna solutie este apelarea la serviciile unei firme profesionale, ce se poate ocupa de tratarea pietrei naturale. Master Stone Clean ofera servicii complete si accesibile, executate cu profesionalism si bazate pe o echipa cu experienta indelungata in a lucra cu o multitudine de suprafete din piatra naturala. Compania dispune de cele mai noi dotari si poate aplica suprafetelor cele mai adecvate tratamente, pentru obtinerea unor rezultate eficiente si durabile.

Prin intermediul procesului de impermeabilizare, piatra naturala isi poate conserva mai bine in timp proprietatile. Sunt prevenite astfel infiltratiile, care cu timpul pot crea probleme structurale si estetice materialului.

Daca suprafata de piatra se alfa la exterior, atunci ploaia, inghetul si dezghetul pot afecta vizibil structura acesteia. Daca piatra nu este protejata cu impermeabilizant, apa se poate infiltra cu usurinta si poate eroda structura pietrei. De asemenea, daca ingheata, apa se dilata si poate crapa piatra naturala.

Impermeabilizare
Procesul de impermeabilizare piatra la exterior este deosebit de important pentru a proteja acest material in fata intemperiilor. Si in interiorul locuintelor piatra naturala poate suferi deteriorari, depinzand de locul unde a fost montata – holuri, bucatarie, baie. O buna impermeabilizare poate asigura protectia impotriva efectelor scurgerii apei sau a altor lichide daunatoare, ce pot dauna suprafetei.
Impermeabilizarea - cel mai important proces pentru protectia pietrei!
Cel mai indicat lucru este ca piatra sa fie protejata inainte de a se deteriora. Impermeabilizarea este un proces deosebit de util, care ajuta la prevenirea infiltrarii lichidelor in structura materialului. Poti conta cu incredere pe ajutorul unor profesionisti gata sa redea oricand vitalitatea si rezistenta suprafetelor din piatra naturala.