Slefuire

slefuire piatra
Apeleaza la serviciile de slefuire pentru orice tip de piatra: marmura, granit, mozaic, travertin

Utilizarea pietrei naturale in constructii si decoratiuni are o traditie milenara. Piatra confera robustete, prestanta si rafinament edificiilor. Insa, din timp in timp, piatra naturala necesita ajutorul nostru pentru a-si pastra stralucirea si aspectul care incanta. Pentru acest lucru se efectueaza lucrari de slefuire, realizate de catre profesionisti, ce sunt dotati cu echipamente special concepute pentru realizarea acestui demers.

Suprafetele din piatra, indiferent de natura acesteia (marmura, granit, mozaic, travertin sau alta roca) se pot uza din cauza stresului fizic sau chimic. In timp, se pot observa defecte cum sunt denivelarile, petele, pierderea luciului si in unele cazuri aparitia crapaturilor. Mai ales in spatiile publice intens circulate, unde exista multe pardoseli din piatra, apar in timp defecte vizibile care pot deveni suparatoare.

Cum este realizata slefuirea?

Procesul propriu-zis de slefuire al pietrei se realizeaza utilizand un aparat slefuitor. Acesta prezinta un ax rotativ pe care sunt montate discuri diamantate, de rugozitati diferite. Dispozitivul este operat manual si cu ajutorul acestuia se realizeaza mai multe etape de slefuiri progresive ale suprafetei pana se ajunge la luciul mecanic. Pentru a nu se imprastia praful rezultat in urma procesului de slefuire, aparatul utilizeaza un rezervor de apa, ce formeaza un reziduu lichid alcatuit din amestecul apei cu particulele rezultate.

Atunci cand proprietarii sau administratorii edificiilor in care se afla suprafete din piatra naturala constata deterioararea acestora, e timpul pentru apelarea la servicii profesionale de slefuire pardoseli si alte suprafete de piatra. Specialistii vor evalua mai intai gradul de deteriorare al suprafetei si apoi se vor ocupa efectiv de slefuirea acesteia.

Dupa fiecare etapa, se foloseste un aspirator special de lichide, care absoarbe reziduurile ce raman in urma slefuirii. In functie de gradul de uzura al suprafetei, se pot realiza pana la zece slefuiri. Se obtine astfel lustruirea si nivelarea suprafetei.

Etapele principale ale procesului de slefuire piatra sunt urmatoarele:

  • Evaluarea nivelului de deteriorare sau de uzura al suprafetei din piatra
  • Curatarea impuritatilor si chitului de suprafata
  • Slefuirea propriu-zisa si nivelarea suprafetei
  • Curatarea reziduurilor lichide rezultate in urma procesului

In functie de cerintele clientului si particularitatile pardoselilor se poate opta doar pentru o parte dintre aceste operatiuni. Bineinteles ca pentru un efect de durata recomandam realizarea unui serviciu complet de slefuire. Ia legatura cu noi pentru a ne spune ce tip de piatra detii si care este suprafata acesteia.

De asemenea, ne deplasam la domiciliu tau pentru a evalua la fata locului gradul de deteriorare al pietrei si etapele necesare in procesul de slefuire.

Slefuirea - cea mai rapida si utilizata metoda de redare a luciului suprafetelor din piatra

Indiferent de aria suprafetei si de natura acesteia este recomandabila apelarea la o companie specializata in tratarea suprafetelor din piatra naturala. Master Stone Clean este una dintre companiile care ofera servicii de top in acest domeniu. Bazata pe o experienta indelungata si avand toate dotarile necesare, compania pune la dispozitie o gama de servicii complete, destinate redarii aspectului initial al suprafetelor.

Slefuirea pietrei este cea mai accesibila si eficienta metoda de reimprospatare a suprafetelor. Se realizeaza cu ajutorul unui aparat numit slefuitor. Acesta reda in scurt timp luciul initial al pietrei si poate corecta defectele de suprafata ale acesteia.

Slefuire
Serviciile de slefuire si lustruire a suprafetelor din piatra sunt cele mai utilizate la ora actuala pentru a corecta defectele din pardoseli si a reda luciul caracteristic al acestor suprafete de piatra. Companiile, institutiile publice, dar si proprietarii de locuinte apeleaza astazi la servicii profesionale de slefuire, pentru ca si-au demostrat eficienta. Pot fi oferite de asemenea, servicii de lustruire a suprafetelor verticale, sau a celor aflate la inaltime. Unele firme ofera echipe de alpinisti care se ocupa si cu astfel de lucrari.
Tehnica de slefuire a pardoselii reprezinta cadoul pe care il poti face acesteia pentru a-i prelungi viata!
Rezultatele se pot vedea in cel mai scurt timp, iar efectul asupra pietrei este unul de durata. Rentabilitatea unei astfel de lucrari de lustruire piatra este deja demonstrata. Fie ca este alcatuita din marmura, mozaic, granit sau orice alt tip de roca, orice suprafata poate beneficia de serviciile de polish executate de o echipa de profesionisti. La finalul fiecarei lucrari se mai pot realiza servicii complementare de cristalizare si impermeabilizare pentru un efect de durata. Fiecare tip de piatra naturala are nevoie de ingrijire constanta prin operatiuni de mentenanta. Cu atat mai mult atunci cand este vorba de suprafete aflate in cladiri publice sau companii. Insa chiar si atunci cand esti prorietarul unei locuite ce dispune de pardoseli din piatra, frumusetea si prestanta caminului tau pot ramane la cote inalte, daca apelezi la servicii profesionale de slefuire piatra naturala.